Proiect // Salariile demnitarilor să fie prezentate anual pe site-ul Ministerului Finanțelor

Ilie Gulca
26/08/2021
Foto-simbol

Salariile funcționarilor publici și ale demnitarilor ar putea să fie prezentate anual pe site-ul web al Ministerului Finanțelor. Doi deputați ai fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba și Radu Marian, a înregistrat pe 24 august la Parlament un proiect de lege în acest sens.

Cei doi parlamentari propun completarea Legii privind sistemul unitar de salarizare cu prevederea „asigurarea transparenței salarizării unor categorii de persoane publice”.

„Informația cu privire la salarizarea funcționarilor și demnitarilor este de interes public maxim. Pentru a satisface acest interes al societății, informația trebuie să fie publicată”, se menționează în proiectul celor doi parlamentari.

Conform proiectului, Ministerul Finanțelor, până la 1 mai a fiecărui an, va publica pe pagina web cuantumul salariilor de bază pentru anul curent al persoanelor cu funcții de demnitate publică, al personalului din cabinetul cu funcții de demnitate publică, al funcționarilor publici de nivel superior și al conducătorilor și adjuncților conducătorilor instituțiilor publice din subordinea Guvernului.

De asemenea, Ministerul Finanțelor, până pe data de 1 mai a fiecărui an, va publica valoarea totală a remunerării – salarii, indemnizații, compensații etc. – încasate în anul anterior de persoanele cu funcții de demnitate publică.

Ilie Gulca
26/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii