Măsurile sanitare pentru organizarea manifestărilor cultural-artistice de Ziua Independenței

Irina Odobescu
26/08/2021
Foto: army.md

Ministra Sănătății Ala Nemerenco și ministrul Culturii Sergiu Prodan au susțin o conferință de presă despre manifestările cultural-artistice dedicate celor 30 de ani de independență a Republicii Moldova. Miniștrii au accentuat necesitatea purtării măștii și menținerii distanței de minim un metru la sărbătoare, dar și despre programul din 27 august.

Ala Nemerenco a declarat că toți soldații care vor participa la parada militară unt vaccinați. Participanții la evenimentul din 27 august ce vor fi la tribunele pentru invitați vor prezenta dovada vaccinării, a anticorpilor sau un test negativ la Covid-19. 

În contextul creșterii ratei de infectare la nivel național și mondial, ministrul Culturii Sergiu Prodan a spus că este necesară purtarea măștii de protecție și vaccinarea populației. Programul de Ziua Independenței va fi unul scurt și va dura până la 14:00. De dimineață va fi partea festivă, urmată de un program cu melodii patriotice și proiectarea de film documentar. Mai mult, acesta va fi transmis în direct la Postul public de televiziune. Ministrul a îndemnat cetățenii să sărbătorească independeța acasă, la micile ecrane. 

Irina Odobescu
26/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii