fbpx

Talibanii susțin că vor să colaboreze cu occidentul pentru „combaterea terorismului și eradicarea traficului de opiu”

Talibanii susțin că vor să colaboreze cu statele occidentale și că încearcă să arate că sunt „mai moderați” față de perioada regimului taliban anterior, când au condus Afganistanul în jurul anilor 1990.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un interviu pentru The New York Times, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, susține că gruparea islamistă își dorește să colaboreze cu țările occidentale în domenii precum „combaterea terorismului, reducerea numărului de refugiați și eradicarea traficului cu opiu”.

În ciuda situației extrem de tensionate de la aeroportul din Kabul și a conflictului de 20 de ani pe care l-au purtat cu forțele misiunii occidentale, Mujahid și-a exprimat speranța că talibanii vor „construi relații bune cu comunitatea internațională”, transmite g4media.

Pe de altă parte, Zabihullah Mujahid a oferit un interviu pentru The New York Times în care a anunțat că muzica va fi interzisă în Afganistan, pentru că „muzica nu este permisă în Islam”, dar speră că oamenii vor „accepta noile reguli fără a recurge la presiuni”.

„Sperăm să îi convingem pe oameni, nu să îi pedepsim”, a mai afirmat oficialul taliban.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button