fbpx

Maia Sandu reacționează la avertismentul Moscovei după participarea la summitul „Platforma Crimeea”: „Politica externă, ghidată de interesul cetățenilor”

„Politica externă a Republicii Moldova este ghidată de interesul cetățenilor”. Este reacția președintei Maiei Sandu la avertismentul de la Moscova transmis statelor participante la summitul „Platforma Crimeea”, inclusiv Republica Moldova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Politica externă a Republicii Moldova este ghidată de interesul cetățenilor Republicii Moldova. Și, în continuare, o să promovăm o asemenea poliică, care să aducă beneficii cetățeanului R. Moldova, indiferent dacă vorbim de Vest sau de Est”, a declarat Maia Sandu.

Menționăm că summit-ul Platforma Crimeea s-a desfășurat la Kiev în perioada 23-24 august. Maia Sandu a fost prezentă la eveniment, pe lângă alți 44 de reprezentanți ai diferitor state.

Tototdată, de menționat este faptul că Reprezentanta Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a catalogat evenimentul de la Kiev drept „o acțiune politică orientată să promoveze o linie antirusească”.

„Așa cum am avertizat, vom fi obligați să privim participarea țărilor, a organizațiilor internaționale și a reprezentanților acestora la „Platforma Crimeea” ca o încălcare a integrității teritoriale a Federației Ruse, care va avea în mod inevitabil o corespondență corespunzătoare efect asupra relațiilor noastre”, a spus Zaharova.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button