/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/FOTO VIDEO/ UPDATE: 13 morți și circa 60 de răniți în urma exploziei de pe aeroportul din Kabul. Ar fi vorba despre un atac sinucigaș!

missing
26 august 2021, ora 20:18

Explozie pe aeroportul din Kabul. Ultimul bastion necucerit este chiar aeroportul situat la nord de Kabul, unde forțe americane și ale aliaților organizează evacuarea propriilor cetățeni, dar și a miilor de afgani care nu vor să trăiască sub un regim taliban, informează Digi24.

UPDATE: Presa străină scrie că o altă explozie ar fi avut loc la scurt timp la un hotel situat nu departe de aeroport. Potrivit unui oficial american, în spate ar stat Statul Islamic.

UPDATE: La Spitalul de urgență din Kabul au fost internați circa 60 de răniți în urma exploziei, potrivit unui ONG. Printre răniți ar fi și trei militari americani.

UPDATE: Presa americană raportează o a doua explozie în apropiere de aeroportul din Kabul. Trei surse confirmă informația.

UPDATE: Ar f implicați doi atacatori. Unul ar fi detonat un material explozibil, iar altul ar fi tras mai multe focuri de armă.

UPDATE: Sky News scrie că 13 oameni au murit în urma exploziei, printre aceștia se află și copii.

Incidentul a fost confirmat și de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Kaitlan Collins, șefa corespondenților CNN la Casa Alba scrie pe Twitter că ar fi vorba de un atac sinucigaș, citând două surse oficiale.

Conform informațiilor, la acea poartă, unde s-ar fi produs explozia, se aflau câteva zeci de britanici la coadă pentru a intra pe aeroport. De asemenea, un oficial american a spus că există răniți, dar încă nu există informații despre decese.

Amintim că talibanii au preluat în 15 august 2021, controlul în Kabul și, practic, asupra întregului Afganistan. Aceștia au mai promis că vor fi pașnici și nu vor încălca drepturile civililor, însă situația este departe de a putea fi catalogată drept stabilă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram