‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMai mulţi agricultori din Criuleni au creat un sistem de colectare şi livrare a...

Mai mulţi agricultori din Criuleni au creat un sistem de colectare şi livrare a produselor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Produsele proaspete, crescute cu grijă, ajung acum mai uşor pe mesele orăşenilor. Mai mulţi agricultori din satul Râşcova, raionul Criuleni, au creat o cooperativă şi adună recolta din gospodăriile producătorilor, se arată într-un reportaj realizat de TVRMoldova.

Printr-un sistem bine pus la punct, fructele şi legumele, dar şi alte produse, sunt livrate celor care s-au abonat la un serviciu de distribuţie special conceput.

Ideea a fost pusă pe roate anul trecut, iar iniţiatorii ei îşi doresc astfel să-i susţină pe micii agricultori.

Cooperativa reuneşte peste 20 de mici fermieri care se bucură de beneficiile comercializării centralizate.

Marfa se pune în pungi şi este livrată celor abonaţi la acest serviciu. Abonamentul săptămânal este echivalentul unui sac cu legume, fructe, pâine sau sosuri, iar consumatorul nu ştie în detaliu ce va primi. Totul depinde de recolta specifică fiecărui sezon. Sacoşele pline cu produse cântăresc de la 3 la 10 kilograme, în funcţie de solicitare. Ele sunt livrate prin Chişinău cu biciclete obişnuite sau electrice.

Valeria Şvarţ este co-fondatoarea cooperativei şi spune că este o activitate non-profit. A iniţiat acest proiect anul trecut când, din cauza pandemiei, micii producători din Râşcova nu avea unde să-şi vândă produsele.

„La moment, avem circa 32 de comenzi. Dar am observat că satul nostru are capacitatea de a hrăni şi mai mulţi orăşeni. Am putea să mărim numărul şi până la 50-60 de livrări pe săptămână”.

‹ adv ›

Pentru un pachet de 3 kilograme cu produse, clienţii plătesc 130 de lei, iar unul de 10 kilograme costă 260 de lei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›