image
Sursa foto: Profimedia Images

Joe Biden a primit raportul serviciilor americane despre originile coronavirusului

Serviciile de informații americane au trimis la Casa Albă rezultatul investigației privind originile coronavirusului cerută de Joe Biden la sfârșitul lunii mai. Conform presei americane, citată de The Guardian, raportul vine cu „concluzii inconcludente”, transmite Digi24.

Motivul pentru care raportul nu a reușit să producă o concluzie privind originea virusului ar fi lipsa de informații din China. Raportul cerut de președintele Joe Biden la sfârșitul lunii mai nu a reușit să ajungă la vreo concluzie – dacă virusul a ajuns la om de la animale sau dacă a „scăpat” dintr-un laborator ultrasecret din Wuhan.

Oficialii care au furnizat aceste informații presei americane susțin că părți ale raportului ar putea fi desecretizate în zilele care urmează.

Dezbaterea în ce privește originea virusului care a ucis până acum peste 4 milioane de oameni și a paralizat economia mondială a devenit tot mai aprinsă, alimentată fiind de rivalități între marile puteri.

Nu doar americanii s-au angajat la eforturi pentru descoperirea originii coronavirusului, ci și alte organisme internaționale, precum OMS, care a încercat fără succes să investigheze la Wuhan punctul de plecare al Covid-19.

La începutul pandemiei, ipoteza originii naturale a virusului a fost acceptată pe scară largă de cercetători, dar cu trecerea timpului, nu s-a mai găsit un alt virus, la lilieci sau la alte animale, care să aibă „semnătura genetică” a SARS-CoV-2, ceea ce a dus la o reevaluare a teoriei „virusului scăpat din laborator”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: