image
Sursa foto: facebook.com/maia.sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu noul Reprezentant permanent al FMI, Rodgers Chawani

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu noul Reprezentant permanent al Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova, Rodgers Chawani.

Sandu a salutat faptul că banii alocați prin decizia Consiliului director al FMI din 2 august curent, referitoare la alocarea specială de resurse financiare pentru țara noastră, sunt deja la dispoziția autorităților naționale.

„Este vorba de un instrument global de susținere a guvernelor în combaterea efectelor pandemice și de recuperare economică ulterioară, țara noastră beneficiind de circa 235 de milioane USD”, subliniază președintele.

De asemenea, oficialii au discutat despre prioritățile țării pe termen mediu și necesitățile de finanțare externă pentru asigurarea stabilității macroeconomice și susținerea dezvoltării economice.

Totodată, cei doi au vorbit despre un nou program al FMI pentru Republica Moldova, care ar putea fi definitivat în toamnă, echipa de experți a FMI fiind așteptată la Chișinău la sfârșit de septembrie.

În cele din urmă, s-a convenit că programul trebuie să susțină politici economice, financiare și sociale coerente, în interesul cetățenilor țării noastre.

facebook.com/maia.sandufacebook.com/maia.sandu

Noutăţile partenerilor

comentarii: