(foto) Iluminare decorativă, scenă și mobilier urban: Vezi cum va arăta scuarul Colina Circului, din capitală

Primăria municipiului Chişinău informează că au început lucrările de amenajare a scuarului Colina Circului, proiect finanţat prin intermediul Programului Buget Civil Chişinău, ediţia 2021.

Foto:

Obiectivul este amplasat în preajma Circului şi a fost propus şi înaintat de către un grup de iniţiativă din Chişinău, iar finanţarea şi implementarea proiectului va fi asigurată de municipalitate.

Proiectul prevede amenajarea unei bănci continue sub forma unui pavilion cu vegetaţie pe interior, instalarea mobilierului urban şi amenajarea unei căi de acces cu parcare pentru biciclete.

De asemenea, autorii proiectului, cu susţinerea municipalităţii, planifică înverzirea spaţiului adiacent scuarului prin plantarea copacilor.

Potrivit Primăruiei Chişinău, de asemenea, este în plină desfăşurare amenajarea Scuarului Tinerilor din sectorul Ciocana, obiectiv realizat în cadrul Programului Buget Civil Chişinău, ediţia 2021. Lucrările prevăd instalarea gardului de protecţie, a iluminatului decorativ, amenajarea unei scene şi a mobilierului urban (bănci coşuri de gunoi), precum şi instalarea scrânciobului, a foişoarelor şi a unei mese de ping-pong.

În cadrul Programului de Bugetare Participativă municipalitatea a selectat pentru finanţare 8 iniţiative de proiecte propuse şi înainte de cetăţeni.



Pub