Doi moldoveni, reținuți de poliția de frontieră: Unde planificau să ajungă aceștia, cu acte false

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au depistat, asupra a doi cetăţeni care se deplasau din Republica Moldova către Polonia, două documente cu însemnele autorităților din România, respectiv Republica Moldova, care s-au dovedit a fi falsificate.

Foto:

Potrivit poliției de frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei S.M., cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 34 de ani.

În aceeaşi zi, în jurul orelor 19.00, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru control M.E., în vârstă de 33 de ani, cu dublă cetăţenie română şi Republica Moldova, conducător al unui microbuz ce se îndrepta către Polonia.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra mijloacelor de transport şi asupra persoanelor, colegii noștri descoperind, asupra celor doi bărbaţi, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia unui tânăr, precum şi un certificat de înmatriculare cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea sunt false.

Cu privire la cele constatate, cetăţeanul S.M. a declarat că a primit cartea de identitate de la un cetăţean din Chişinău, pentru a o preda unui conaţional în Polonia.

În schimb, tânărul de 33 de ani a declarat că certificatul de înmatriculare a fost falsificat cu scopul de a putea transporta mai multe persoane cu microbuzul.


Pub