Alexandru Pînzari, trimis acasă: Magistrații l-au plasat în arest la domiciliu, deși procurorii au cerut menținerea acestuia în penitenciar
Fostul șef al IGP, ex-ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, a fost eliberat din penitenciar și plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de către magistrați cu puțin timp în urmă.
Foto:
Asta deși procurorii au solicitat încă 30 de zile de arest preventiv pe numele fostul șef al IGP.

Fostul ministrul al Apărării, Alexandru Pînzari, a declarat, după reținere, că este nevinovat și „ar fi bine să nu se grăbească nimeni să-l ardă pe rug”.

Partidul Democrat din Moldova a venit, anterior cu o reacție, după ce vicepreședintele PD Alexandru Pînzari a fost reținut în dosarul Direcției 5. Formațiunea a condamnat atacurile la adresa fostului ministru al Apărării și a solicitat „tuturor să nu se grăbească să îl judece”. În opinia democraților, „prin reținerea acestuia, unii dintre cei care ar fi trebuit până acum să lupte cu hoții și corupții încearcă astfel să se dea bine pe lângă noua putere”.

În cadrul aceluiași dosar au fost reținuți șeful Inspectoratului de Politie al mun. Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA, Dorin Damir, finul lui Vladimir Plahotniuc.


Pub