Dosarul Direcției 5: Ion Cojocaru, eliberat de la penitenciarul 13, după ce ar fi fost agresat de alți pușcăriași. Procurorul: Și rudele erau intimidate

Inspectorul din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, cercetat în dosarul Direcției 5, a fost eliberat din detenție, prin ordonanța procurorului. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA, de către Dumitru Răileanu, procurorul de caz. 

Foto: UNIMEDIA

Acesta a declarat că a dispus prin ordonanța eliberarea lui Cojocaru întrucât viața acestuia a fost pusă în pericol.

„S-au constatat niște riscuri referitor la securitatea acestei persoane și anume riscurile parveneau de la alți învinuiți, precum și deținuți de la penitenciarul 13. Mai mult ca atât, erau intimidate rudele persoanei date, nu am posibilitatea să intru în aceste detalii, însă cel mai important factor a fost că el conlucrează cu organul de urmărire penală”, ne-a spus procurorul.

La începutul lunii august, magistrații au prelungit mandatul de arest pentru un termen de 30 de zile pentru primii 3 reținuți în dosarul fostei Direcții 5 a MAI. Este vorba despre președintele Asociației FEA, șeful Inspectoratului de Poliție a mun. Bălți și inspectorul Poliției de Frontieră.

Alexandru Pînzari, reținut în cadrul aceluiași dosar, a fost eliberat astăzi. Acesta a declarat, după reținere, că este nevinovat și „ar fi bine să nu se grăbească nimeni să-l ardă pe rug”.

Partidul Democrat din Moldova a venit, anterior cu o reacție, după ce vicepreședintele PD Alexandru Pînzari a fost reținut în dosarul Direcției 5. Formațiunea a condamnat atacurile la adresa fostului ministru al Apărării și a solicitat „tuturor să nu se grăbească să îl judece”. În opinia democraților, „prin reținerea acestuia, unii dintre cei care ar fi trebuit până acum să lupte cu hoții și corupții încearcă astfel să se dea bine pe lângă noua putere”.


Pub