Atenție maximă la hoții de buzunare. De ce să ții cont ca să nu rămâi fără bani, telefon sau alte bunuri

Poliția continuă activitățile de informare a cetățenilor, în scopul prevenirii furturilor din buzunare, îndeosebi în locurile unde persistă un flux mare de cetățeni, centre comerciale, piețe, locuri de agrement.

Foto: captura ecran

Zilnic oamenii merg la cumpărături, se deplasează cu transportul public pentru a merge la serviciu, iar un minut de neatenție îi poate lăsa fără bunurile materiale, sustrase cu ușurință de către hoții de buzunare.

Polițiștii Secției Coordonare Activități Securitate Publică din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au discutat cu cetățenii și le-au înmânat material informativ cu un șir de recomandări, totodată aceleași recomandări au fost difuzate prin mesaje sonore, din automobilul de serviciu al oamenilor legii.

În acest context țineți cont de următoarele recomandări ale Poliției:

- Evitați pe cât este de posibil locurile aglomerate;

- Nu vă lăudaţi în public că deţineţi sume mari de bani;

- Țineți geanta în față, protejând-o cu mâna;

- Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate;

- Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni cu ușurință ţinta hoţului de buzunare;

- Nu ezitați să luați atitudine atunci când sunteți martorul unei infracțiuni. Reclamați imediat Poliției cazurile de prindere în flagrant a hoțului;

- Când aşteptaţi autobuzul, troleibuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră;

- Dacă circulaţi la ore târzii, când sunt puţini călători, aşezaţi-vă cât mai aproape de conducătorul auto sau lângă alţi pasageri care vă inspiră încredere.

- Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant şi pot avea o vârstă diferită.

În situaţia în care deveniţi victima unei infracţiuni de furt din buzunare, anunţaţi organele de poliţie la numărul unic de urgenţă 112.



Pub