Cel mai mare grup german din industria mașinilor vrea parteneri și în Moldova

Cel mai mare furnizor de echipamente pentru industria mașinilor din Germania, Grupul Eberspacher, este interesat să inițiee parteneriate cu companii autohtone și să-și extindă activitatea pe piața din Moldova. Reprezentanții PUREM ai Grupului Eberspacher au prezentat domeniile de interes în cooperarea cu companiile locale, astăzi în cadrul unui eveniment organizat de ODIMM „Suppliers Day and Scoping Mission”.

Foto: ODIMM

Iulia Costin, director general a accentuat sprijinul oferit de ODIMM pentru companiile autohtone în demersurile de dezvoltare a capacităților și de internaționalizare.

„ODIMM facilitează promovarea internațională a afacerilor locale prin accesul la noi piețe de desfacere, retehnologizare și interconectare a furnizorilor locali cu companiile străine. Totodată, dezvoltăm o bază de date a companiilor din R.Moldova cu potențial de export și susținem integrarea acestora în lanțul valoric regional și internațional“.

Reprezentantul grupului Eberspächer, Volker Cwielong, a evidențiat că Republica Moldova are un climat investițional atractiv, accesibil și potențial uman bine pregătit.

„Republica Moldova este o țară cu potențial de cooperare. În urma acestei misiuni vom evalua posibile parteneriate cu companiilor industriale autohtone și sperăm să identificăm parteneri și locații pentru extinderea activității grupului nostru în R.Moldova”.

În cadrul evenimentului, s-au desfășurat mai multe întâlniri B2B dintre reprezentanții companiilor autohtone cu reprezentanții grupului german. Întrunirea de astăzi va fi urmată de o serie de vizite de documentare în teritoriu la mai mulți antreprenori din industria automotive, în scopul identificării potențialelor parteneriate și conexiuni reciproc avantajoase.

Evenimentul este inițiat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu sprijinul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în Politici Economice”, implementat de GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei (BMZ) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).


Pub