12:26:45 28.03.2024
Stiri

Cetățenii R. Moldova, inclusiv cei din diasporă, vor putea primi ACTELE solicitate de la instituțiile publice direct ACASĂ: Guvernul pregătește lansarea serviciului MDelivery

Actualitate 25.08.2021 18:58 Vizualizări5595 Autor: Ziarul National
Cetățenii R. Moldova, inclusiv cei din diasporă, vor putea primi ACTELE solicitate de la instituțiile publice direct ACASĂ: Guvernul pregătește lansarea serviciului MDelivery


Cetățenii Republicii Moldova vor putea primi la locul de reședință acte și alte documente solicitate de la instituțiile de stat, prin intermediul unui nou serviciu guvernamental de livrare, numit MDelivery.

Serviciul respectiv va fi dezvoltat în baza Conceptului aprobat de astăzi Guvern.

Viceprim-ministrul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu, a menționat la ședința Guvernului că proiectul are drept scop oferirea autorităților, instituțiilor publice și prestatorilor de servicii publice o soluție tehnică eficientă, fiabilă și modernă, care urmează a fi utilizată în calitate de mecanism unic de livrare fizică a rezultatelor prestării serviciilor publice către beneficiari.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a solicitat instituțiilor responsabile să asigure dezvoltarea acestui serviciu, pentru a oferi cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv celor din diaspora, posibilitatea de a recepționa acte, certificate etc. la locul de aflare a acestora, prin intermediul noului serviciul guvernamental de livrare.

„Acest Concept este important în special pentru cetățenii din diaspora, care vor putea beneficia de livrarea serviciilor publice fără a se deplasa la distanțe mari, pentru a se prezenta la ambasade”, a spus Natalia Gavrilița.

Costurile anuale pentru administrarea serviciului MDelivery sunt estimate la circa 400 de mii de lei și vor fi acoperite din bugetul de stat.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md