(doc) Moldovenii își vor putea primi actele prin poștă. Guvernul a aprobat conceptul MDelivery

posta-1920×1020-c-default
Foto: posta.md

Moldovenii, ar putea, în viitorul apropiat să își primească actele prin poștă, grație serviciului guvernamental de livrare (MDelivery). Guvernul Republicii Moldova, la ședința ordinară din 25 august, a aprobat conceptul MDelivery, prin urmare, lucrările vor începe în perioada apropiată. 

Instituția Publică Agenția de Guvernare Electronică urmează să:

# asigure crearea serviciului guvernamental de livrare (MDelivery) în termen de 6 luni;
# să elaboreze și să prezinte, în termen de 6 luni, Guvernului spre aprobare Regulamentul privind modul de funcționare și utilizare a serviciului guvernamental de livrare (MDelivery);
# să asigure funcționarea și dezvoltarea continuă a serviciului guvernamental de livrare (MDelivery).

„Livrarea trimiterilor poștale este o parte integrantă a unei societăți digitale și mobile. Prin urmare, serviciul guvernamental de livrare (MDelivery) (în continuare – serviciul MDelivery) va introduce un mecanism de livrare unificat și integrat (punct de integrare standard între actorii participanți la procesul de livrare) pentru a îmbunătăți capacitatea logistică a prestatorilor de servicii publice de a livra bunurile fizice, rezultate ale prestării serviciilor publice, către beneficiarii lor, persoane fizice și juridice”, se stipulează în proiect.

Autorii proiectului menționează că toți moldovenii vor putea beneficia de serviciul de livrare, indiferent de țara în care se află.

Găsiți proiectul atașat în documentul de mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente