Primele planuri ale AvtoVAZ în privința mașinilor electrice

AvtoVAZ a dezvăluit primele planuri de participare la programul de dezvoltare a transportului electric din Federația Rusă. Conform gazeta.ru, șeful producătorului auto Nicolas Maure a promis să transfere 10% din mașinile produse pe propulsie electrică până în 2030.

Nicolas Maure și-a făcut declarația la conferința Asociaţiei Businessului European. Potrivit acestuia, AvtoVAZ intenționează să producă și să vândă mașini electrice care vor fi solicitate în special în marile orașe.

Se prevede că AvtoVAZ şi angajaţii săi vor învăţa să producă în masă vehicule electrice până în anii 2027-2028. Din acel moment, cel puţin un model electric ar trebui să fie disponibil în vânzare.

Până la sfârșitul deceniului, mașinile electrice vor ocupa până la 10% din producția totală a AvtoVAZ, însă conform managerului o astfel de cotă va fi posibilă numai cu sprijinul statului.

Anterior, guvernul rus a aprobat un concept pentru dezvoltarea vehiculelor electrice, care oferă asistență producătorilor care decid să înveţe sau să localizeze producția de vehicule electrice. Autoritățile intenționează să cofinanțeze astfel de proiecte și să încheie contracte speciale de investiții, în cadrul cărora producătorii vor primi stimulente fiscale.

Conceptul implică, de asemenea, beneficii pentru proprietarii de mașini electrice – în special, împrumuturi subvenționate și deplasări gratuite pe autostrăzile cu taxă. Conform planului autorităților, din 2030 în Rusia se doresc a fi asamblate cel puţin 220.000 de vehicule electrice anual.

Totodată, potrivit documentului, până în 2024 în Rusia este planificată producerea a cel puțin 25.000 de vehicule electrice și deschiderea a peste 9.000 de stații de încărcare pentru acestea. În a doua etapă se preconizează construirea a cel puțin 72.000 de stații, dintre care cel puțin 28.000 vor propune încărcare rapidă, precum și cel puțin 1.000 de stații de realimentare cu hidrogen.

De asemenea se doreşte lansarea locală a producției de celule pentru baterii, a materialelor anodice şi catodice, etc.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/