Șefii de stat ai României, Poloniei și Ucrainei, vor veni la Chișinău pentru sărbătoarea Zilei Independenței

Mădălin Necșuțu
25/08/2021

Președintele Maia Sandu a anunțat că Republica Moldova va avea de Ziua Indepedenței pe 27 august o serie de oaspeți la nivel înalt printre care președintele României, Klaus Iohannis, cel al Poloniei, Andrzej Duda și cel ucrainean, Volodimir Zelensky.

Liderul de la Varșovia, Andrzej Duda, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova la Chișinău joi, 26 august, urmând să aibă întrevederi cu președintele Maia Sandu și cu alți oficiali de rang înalt. A doua zi, pe 27 august, președintele Andrzej Duda va participa la acțiunile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova.

Tot pe 27 august, la Chișinău se vor afla președintele României, Klaus Werner Iohannis, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky. Cei trei șefi de stat, alături de președintele Maia Sandu, vor lua parte la festivitățile organizate în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău cu prilejul celor trei decenii de Independență a Republicii Moldova.

Ulterior, vor avea loc câteva întrevederi bilaterale, precum și o reuniune multilaterală a celor patru președinți.

Mădălin Necșuțu
25/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii