fbpx

„Șefa statului și PAS acționează nedemocratic”: Vlah, către ambasadorii Rusiei și Turciei în R. Moldova

„Suntem îngrijorați de modul în care se discută public modificările de lege majoritatea parlamentară”. Este declarația guvernatoare Găgăuziei, Irina Vlah, care s-a întâlnit cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul discuției cu oficialul rus, Vlah a abordat subiectul modificării legii cu privire la Procuratură și excluderea procurorului Găgăuziei din componența CSP.

„Suntem îngrijorați de modul în care se discută public modificările de lege de o majoritate parlamentară, care se declară adeptă a principiilor și valorilor democratice. Ignorarea opiniei autorităților Autonomiei și lipsa dialogului reciproc respectuos sunt semnale periculoase, și din păcate nu le vedem pentru prima dată”, a declarat Irina Vlah.

„Mizăm pe implicarea partenerilor de dezvoltare a RM și pe îndemnul lor ca partidul de guvernare și Președintele să revină în albia dialogului democratic și să renunțe la abordările necivilizate. Așteptăm să fie inclus procurorul Găgăuziei în CSP și Bașcanul în componența Consiliului Suprem de Securitate. De altfel, vom fi nevoiți să întreprindem măsuri pentru a apăra drepturile Autonomiei”, a mai spus aceasta.

În același timp Vlah i-a comunicat aceleași lucruri și lui Gürol Sökmensüer, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Turciei în R. Moldova.

„Ignorarea opiniei Autonomiei și lipsa dialogului cu autoritățile Găgăuziei sunt semnale neprietenoase și periculoase. Din păcate ele se încadrează în șirul de alte acțiuni neprietenoase și nedemocratice realizate de Președinte și de PAS în ultimile luni. Așteptăm semnale din partea partenerilor de dezvoltare a RM, care ar îndemna factorii de decizie să renunțe la practicile nedemocratice și să revină la poziția zero. Altfel vom fi nevoiți să întreprindem măsuri prin care să apărăm drepturile Autonomiei”, i-a spus bașcana.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button