fbpx

Cum să alegi un aparat de aer condiționat. Sfaturi utile de urmat

Vara este sinonimul căldurilor toride și al zăpușelii incontrolabile, pe când iarna – al frigului și al aerului uscat. Care este soluția pentru un mijloc de aur? Corect. Alegerea unui aparat de aer condiționat. Ai accesat deja un credit online, dar nu știi cum să alegi corespunzător un climatizator?

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rămâi cu ochii pe acest material, deoarece îți dezvăluim câteva reguli de bază pentru a selecta aparatul care ți se va potrivi ție și locuinței tale.

  • Verifică câți metri pătrați are locuința ta

Fiecare aparat de aer condiționat are o capacitate măsurată în BTU (o unitate specifică de măsurare). Respectiv, în momentul când deja ai luat un credit rapid și vrei să îți procuri climatizatorul, nu uita să ai informația completă despre câți metri pătrați are casa sau apartamentul tău. Există chiar și un șir de recomandări de alegere pe acest criteriu.

De exemplu:

La un spațiu de 10-30 metri pătrați – un aparat de 9000 BTU;
La un spațiu de 30-50 metri pătrați – un aparat de 18000 BTU;
La un spațiu de 40-70 metri pătrați – un aparat de 24000 BTU.

  • Alege localizarea aparatului de aer condiționat

Acest element este indispensabil pentru a crea confortul necesar, iată de ce poți consulta specialiștii care îți vor spune, ținând cont de necesitățile tale, dar și de condițiile tehnice, unde să amplasezi aparatul de aer condiționat. Regula de bază este ca acesta să nu sufle direct peste locurile în care dormi tu sau, eventual, copiii, ci doar să transmită aerul rece în lungimea odăii. Totodată, trebuie să ții cont că aparatul de aer condiționat necesită amplasarea cu ieșire în afară, deci teoretic trebuie să poată fi executate lucrări de instalare.

  • Dispersează capacitatea aparatului de aer condiționat

Unii specialiști confirmă faptul că este mai indicat să folosești două aparate de aer condiționat cu capacitate medie, decât unul cu putere mare, acest lucru garantând un randament eficace, dar și siguranța că sistemul electric al locuinței tale nu va ceda din cauza unei tensiuni prea înalte. Respectiv, dacă ai, de exemplu, un apartament cu două camere poți amplasa un aparat în sufragerie și unul în dormitor, astfel încât să poți răcori sau încălzi camera înainte de repaus sau somn de noapte. 

Îți recomandăm să utilizezi modelele care au posibilitatea de a fi setate de la distanță, de pe smartphone, deoarece este foarte comod să revii de la plimbare sau din călătorii și să găsești în casă un echilibru termic pe măsură. 

Dacă ai găsit deja modelul dorit, nu-ți rămâne altceva decât să accesezi un credit în Chișinău de la compania Forza și să îți oferi plăcerea unei case răcoroase sau încălzite, în care să te poți odihni calitativ.

 

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button