fbpx

Curtea de Apel Chișinău: Dosarul Șor, repartizat unui complet de magistrați

Curtea de Apel Chișinău a anunțat că a fost înregistrată în procedură cauza penală în privința inculpatului Șor Ilan. Cauza care îl vizează pe politician a fost înregistrată și repartizată în mod automat-aleatoriu unui complet de judecători prin intermediul Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cauza urmează a fi numită spre examinare de completul desemnat.

Numele magistraților care vor examina cauza nu au fost anunțate, momentan.

Amintim că, la 20 august, magistrații Curții Supreme de Justiției au admis cererea avocaților lui Ilan Șor. Astfel, a fost dispusă strămutarea judecării cauzei penale care îl vizează pe Ilan Şor de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău.

Anterior, magistrații CSJ au respins de zece ori solicitarea celor trei avocați ai lui Șor, motivând că circumstanţele invocate nu sunt relevante și nu pot servi temei pentru strămutarea cauzei.

La 30 iulie 2019, Ministerul Afacerilor Interne a declarat că Ilan Șor a părăsit ilegal țara și că a fost anunțat în căutare națională și internațională.

La 15 august 2019, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, deputații l-au lipsit pe Ilan Șor de imunitate parlamentară.

La 23 august 2019, șeful oficiului INTERPOL din Republica Moldova declara pentru Ziarul de Gardă că Ilan Șor se află în Israel, stat al cărei cetățenie o deține.

Articole asemănătoare

Back to top button