‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
15.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePascal Gouget inspectează livezi de nuc din Moldova pentru a oferi recomandări

Pascal Gouget inspectează livezi de nuc din Moldova pentru a oferi recomandări

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În aceste zile, expertul francez Pascal Gouget, unul dintre cei mai buni specialiști europeni din domeniul întreținerii livezilor de nuc inspectează livezile de nuc din Moldova pentru a colectat date privind problemele depistate în plantație.

„Am inițiat seria de deplasări în livezile de nuc cu expertul francez Pascal Gouget, în vederea acordării suportului tehnologic producătorilor, dar și pentru ca expertul să se documenteze suplimentar înainte de Conferința Națională a Nucicultorilor, unde va veni cu o prezentare largă a observațiilor și constatărilor sale și cu un set de recomandări pentru reabilitarea sectorului producător nucifer”, a explicat Oleg Tîrsînă, președintele Uniunii Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere.

Mâine, 26 august, expertul va oferi în cadrul Conferinței Naționale a Nucicultorilor recomandări privind reabilitarea livezilor de nuc prin implementarea unor practici moderne de producție și procesare.

Amintim că, un pachet de măsuri pentru reabilitarea și relansarea sectorului nucifer de producere și procesare va fi prezentat în cadrul Conferinței Naționale a Nucicultorilor.

Evenimentul se va desfășura la Chișinău, în cadrul Institutului Muncii, Sala Polivalentă, strada Zimbrului 10.

Pascal Gouget se află în Republica Moldova la invitația Asistenței Tehnice pentru Proiectul Livada Moldovei, finanțat de Uniunea Europeană și Banca Europeană de Investiții.

Alte subiecte abordate în cadrul conferinței pot fi vizualizate în următoarea agendă:

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›