image
Sursa foto: chisinau.md

Circulația rutieră în centrul capitalei, sistată; Perioada vizată și care este motivul

Accesul transportului pe tronsonul bulevardului Ștefan Cel Mare și Sfânt din Capitală, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul – Vasile Alecsandri, este restricționat.

Decizia a fost luată în contextul organizării manifestărilor cultural - artistice și a Paradei militare, consacrate Zilei Independenței Republicii Moldova.

Va fi sistată temporar circulația rutieră în următoarele zile:

- Pe 24 august, între orele 07:00 - 15:00, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt de la strada Alexandr Pușkin până la strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni.

- Pe 25 august, în intervalul orelor 09:00 - 14:00, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, de la intersecția cu strada Mihai Viteazul până la intersecția cu strada Vasile Alecsandri și între orele 07:00 - 11:00, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt de la strada Alexandr Pușkin până la strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni.

- Pe 26 august, între orele 06:00 - 15:00, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, de la strada Alexandr Pușkin până la strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni.

Primăria municipiului Chişinău informează că de Ziua Independenţei Republicii Moldova, pe 27 august 2021, între orele 06:00 - 14:00, va fi suspendat traficul rutier pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, de la intersecția cu strada Mihai Viteazul până la intersecția cu strada Vasile Alecsandri. De asemenea, între orele 07:00 - 23:00, va fi sistată circulația transportului, în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale, de la str. A. Pușkin până la str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni.

Pe perioada desfășurării manifestărilor cultural - artistice consacrate Zilei Independenței Republicii Moldova în Piața Marii Adunări Naționale, circulația transportului public va fi organizată după cum urmează:

Troleibuze:

- numărul 1, 5, 8 în direcția spre sectorul Buiucani - de pe bulevardul Constantin Negruzzi pe strada Ciuflea, strada București, strada Alexei Șciusev, strada Mihai Viteazul, strada Columna, strada Henri Coandă, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseele stabilite. În direcția spre sectorul Botanica - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, strada 31 August 1989, strada Alexandr Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.

- Ruta numărul 4 în direcția spre sectorul Buiucani - de pe bulevardul Constantin Negruzzi pe strada Ciuflea, strada București și în continuare pe traseul stabilit, iar în direcția spre sectorul Botanica - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, strada 31 August 1989, strada Alexandr Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

- Ruta numărul 22 în direcția spre sectorul Buiucani - de pe bulevardul Dacia pe strada București, strada Alexei Șciusev, strada Mihai Viteazul, strada Columna, strada Henri Coandă, Piața Dimitrie și în continuare pe traseul stabilit, iar în direcția spre sectorul Botanica - de pe strada Ion Creangă pe strada Vissarion Belinski, strada Vasile Lupu, strada Constantin Stere, strada Alexei Șciusev, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, strada 31 August 1989, strada Alexandr Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

- Rutele numărul 30, 31 de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Vasile Alecsandri, strada București, strada Alexandr Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.

- Ruta numărul 34 în direcția spre sectorul Buiucani - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Ciuflea, strada București, strada Alexei Șciusev, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseul stabilit, iar în direcția spre sectorul Botanica - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, strada 31 August 1989, strada Alexandr Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Autobuze:

- Rutele numărul 9, 46: Tur - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, strada 31 August 1989, strada Alexandr Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite, Retur - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Alexandr Pușkin, strada Alexandru cel Bun, strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.

- Ruta numărul 5: Tur - va circula pe traseul stabilit, Retur - de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni pe strada 31 August 1989, strada Alexandr Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

- Rutele numărul 9, 46: Tur - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, strada 31 August 1989, strada Alexandr Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite, Retur - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Alexandr Pușkin, strada Alexandru cel Bun, strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.

- Ruta numărul 11: Tur - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Alexandr Pușkin, strada Alexandru cel Bun, strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni și în continuare pe traseul stabilit, Retur - va circula pe traseul stabilit.

Conducătorii auto care traversează cartierele unde este anunțată suspendare de trafic rutier sunt îndemnaţi să ocolească zona respectivă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: