image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Numărul cazurilor Covid în RM a crescut cu 68%, iar a deceselor - de două ori în comparație cu săptămânile anterioare

Noile variante ale infecției Covid, prezente și pe teritoriul Republicii Moldova, sunt mai contagioase și provoacă forme grave ale bolii și chiar decese. Avertismentul este lansat de Ministerul Sănătății care îndeamnă populația să apeleze imediat medicul de familia odată cu apariția primelor simptome caracteristice infecției.

Ministerul Sănătății îndeamnă populația să apeleze medicul în caz de febră, tuse și oboseală pronunțată sau Serviciul 112. Totodată instituția a lansat un apel în care îndeamnă oamenii să se vaccineze și să respecte măsurile anti-Covid.

Anunțul vine după ce pe parcursul săptămânii precedente au fost înregistrate 2 388 cazuri de COVID-19, dintre care 85% în rândul persoanelor nevaccinate, iar 3% la persoanele vaccinate cu schemă incompletă.

Specialiștii atrag atenția că față de săptămâna anterioară se atestă o creștere a numărului de cazuri cu 68.9%, media cazurilor din ultimele 14 zile fiind de 272 de cazuri.

Majoritatea pacienților au dezvoltat forme ușoare și asimptomatice (81.9%), fiind urmați de pacienții cu forme medii (12.0%) și forme grave (6.1%).

La momentul actual în secțiile de terapie intensivă sunt 42 de pacienți.

Pe parcursul săptămânii 33 au fost înregistrate 55 decese, înregistrând o creștere de circa 2 ori comparativ cu săptămâna 32 (26 decese) și săptămâna 31 (27 decese).

Noutăţile partenerilor

comentarii: