image
Sursa foto: jurnal.md

Poliția de frontieră își va suplini numărul de angajați pentru a fluidiza traficul în perioada sărbătorilor naționale

Poliția de frontieră anunță ca va intensifica controlul fluxului de persoane și automobile de la punctele de trecere a frontierei, în perioada 23 - 1 septembrie. Acțiunile întreprinse au menirea fluidizării traficului transfrontalier, cu evitarea formării cozilor, dar și menținerea ordinii publice, anunță instituția.

Poliția de frontieră anunță că va monitoriza non-stop fluxul de călători și mijloace de transport, astfel încât la orice schimbare de valori în trafic să fie aplicate cele mai viabile soluții de degajare a circulatiei.

Totodată va fi suplimentat numărul de angajați, cu aplicarea pe larg a tehnicii speciale de control;

Angajații instituției vor optimiza deplasarea prin PTF pentru anumite categorii de călători: familiile cu copii în vârsta de până la trei ani și persoanele vaccinate antiCovid.

În zona frontierei de stat vor fi instituite filtre pe drumurile de acces spre și de la frontieră și, totodată, va fi intensificată cooperarea cu reprezentanții administrației publice locale, în vederea  facilitării accesului pentru populația locală, dar și pentru vizitatori, pe malul râurilor Prut și Nistru;

În perioada sărbătorilor naționale își va relua activitatea după un nou program de lucru Call Centrul Poliției de Frontieră – Linia Verde. Mai mulți operatori vor răspunde la numărul de apel 022 259 717 referitor la regulile de trecere a frontierei de stat și de regim în zona frontierei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: