(foto) Artiștii vor străluci pe o scenă nouă, iar spectatorii vor avea unde parca mașina: Teatrul Verde va fi reabilitat

Teatrul Verde din capitală va fi reabilitat. Întrucât municipalitatea, la moment, nu dispune o o sumă integrală care ar acoperi lucrările de renovare, obiectivul trece prin schimbări treptat. Primarul capitalei, Ion Ceban, a oferit mai multe detalii despre planul Primăriei.

Foto: fb/IonCeban
Ion Ceban a inspectat sâmbătă Teatrul Verde împreună cu responsabilii primăriei.

„De la construcția obiectivului s-a intervenit doar cu lucrări superficiale, care nu sunt suficiente, Teatrul având nevoie de reabilitare capitală. În prezent, sunt bănci învechite și uzate, denivelări și găuri în porțiunile asfaltate pe întreg teritoriul, pereții și tavanele scenei cât și ale edificiului au nevoie de reparație. Evenimentele organizate adună mulți spectatori, fiind necesară amenajarea unei parcări, pentru evitarea blocării zonei în apropierea Teatrului”, a scris primarul, într-o postare pe facebook.

Astfel, Primăria își propune să inițieze proiectarea parcului integral, unde vor fi implicați specialiști, să fie reabilitate scaunele și întreg teritoriului unde se află sala în aer liber, să fie amenajată o parcaare în partea de sus a teatrului și să fie amenajată scena și edificiului.

„În timpul apropiat, vom iniția consultări cu organizatorii de evenimente, pentru a formula o concepție generală privind modul în care putem să schimbăm lucrurile în bine. Teatrul Verde are o istorie frumoasă, ce pornește din 1957 și are capacitatea de a găzdui circa 10 mii de spectatori în aer liber. De-a lungul timpului aici s-au organizat zeci de mii de evenimente cultural-artistice.
Și astăzi Teatrul este solicitat, iar locuitorii sunt dornici de a veni la evenimente, iar noi trebuie să valorificăm acest spațiu, care are un loc special în istoria Chișinăului”, a mai adăugat edilul.



Pub