Primul sunet, sărbătorit din clase: CNESP interzice festivitățile cu ocazia începerii anului școlar

Tradiționalul primul sunet, organizat cu ocazia începerii anului de studii, se amână și în acest an, din cauza situației pandemice. O decizie în acest sens a fost luată ieri de către Comisia Națională de Sănătate Publică.

Foto:

Comisia la fel a decis ca organizarea procesului educațional să se desfășoare cu respectarea unor reguli stricte, cum ar fi: purtarea măștilor de protecție în toate spațiile închise din cadrul instituției de învățământ de către personalul didactic, nedidactic și auxiliar, studenți și vizitatori, indiferent de statutul de vaccinare al acestora, aerisirea/ventilarea încăperilor, menținerea distanței fizice de cel puțin 1 m, prevenirea aglomerării, curățarea și dezinfectarea frecventă a spațiilor și echipamentelor.

Elevii și studenții din țară revin la studii din 1 septembrie. Orele se vor desfășura în incinta instituțiilor de învățământ, iar decizia de a le transfera în regim online va fi luată în dependență de evoluția situației Covid.

Profesorii, cadrele nedidactice, dar și personalul auxiliar nevaccinat împotriva Covid-19 va trebui să prezinte un test negativ la Covid-19 o dată la 14 zile, testul fiind făcut din banii proprii. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, în contextul în care se apropie 1 septembrie.


Pub