Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministra Sănătății anunță că R.…

Ministra Sănătății anunță că R. Moldova va primi 20 de milioane de euro din partea Guvernului României

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a anunțat că R. Moldova va primi 20 de milioane de euro din partea Guvernului României. Declarațiile au fost făcute marți, 24 august, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”.

„Am discutat cu Guvernul României. Deci vom beneficia de un proiect de ajutor din partea Guvernului României de 20 de milioane de euro pentru procurarea echipamentului”.

R. Moldova urmează să primească și un grant în valoare de 100 milioane de yeni japonezi, echivalentul a circa 800 mii de euro din partea Japoniei, bani care vor fi folosiți pentru achiziționarea unor echipamente medicale.

Joi, 19 august, Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege privind ratificarea Acordului de grant, întocmit prin schimb de note, între cele două guverne, semnat la finele anului 2020.

Grantul oferit de Guvernul Japoniei va contribui la fortificarea capacităților sistemului de sănătate al R. Moldova, prin procurarea echipamentelor, produselor sau serviciilor medicale necesare, în baza unei liste prestabilite.

Pe 24 august curent, Parlamentul a votat, în două lecturi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de grant, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Japoniei.