Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Drapelul R. Moldova, arborat la…

Drapelul R. Moldova, arborat la Dublin cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a independenței țării noastre

sursa: Ambasada R.Moldova în Irlanda

Drapelul R. Moldova a fost arborat la Dublin în contextul celebrării celei de-a 30-a aniversări a independenței țării noastre și celebrării a 20 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre R. Moldova și Irlanda.

Astăzi, 24 august, în inima orașului Dublin, într-unul din cele mai emblematice locuri de pe malul râului Liffey, în preajma podului Ha’penny au fost arborate pentru o săptămână șase drapele ale R. Moldova.

Potrivit reprezentanților Ambasadei R.Moldova în Irlanda, prin această inițiativă este adus și un omagiu celei mai numeroase comunități de cetățeni moldoveni din Irlanda, care locuiesc în Dublin și suburbiile lui și care sunt angajați în diferite sectoare ale economiei irlandeze.

Inițiativa, lansată de Ambasada din Irlanda a fost susținută de primarii orașelor Dublin, Cork, Limerick și Blanchardstown, unde locuiesc permanent sau temporar cetățeni ai R. Moldova, „care sunt o punte trainică de legătură între cele două țări”.

Pe 11 iunie curent, președinta R.Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul Irlandei în R.Moldova cu reședința la București, Paul McGarry.

„Am agreat să ne gândim la o colaborare pe filiera atragerii diasporei acasă, Irlanda având o experiență vastă în acest sens”, a menționat Maia Sandu.

Și în cadrul întrevederii dintre ministrul de Externe, Nicu Popescu și ambasadorul Irlandei în R. Moldova a fost convenită, potrivit MAEIE, „depunerea eforturilor comune pentru sprijinirea comunității moldovene din Irlanda, care reprezintă o punte de legătură în dialogul nostru bilateral și care aduce o contribuție esențială la bunăstarea ambelor state”.