(video) Succesul Porsche în Le Mans: Episodul 5 cu 911 GT1

Al cincilea episod din Porsche Moments, o serie de filmuleţe menite să aducă aminte de povestea de succes a echipei Porsche la Le Mans, dezvăluie istoria din spatele modelului 911 GT1. Cu această maşină, Norbert Singer a obținut a 16-a și ultima sa victorie generală în calitate de inginer de curse în Le Mans.

În penultimul episod din Porsche Moments el a vorbit cu Timo Bernhard despre dubla victorie istorică din 1998. “Am câștigat cursa pentru că GT1 ’98 a fost cea mai fiabilă mașină de pe grila de start”, este modul în care Singer rezumă succesul Porsche-ului cu 550 CP, produşi de un benzinar boxer cu şase cilindri şi 3.2 litri volum.

Ambele echipaje au ajuns la final pe primele două locuri, deşi nu porniseră din pole position, deoarece mașinile mai rapide de la Mercedes, BMW și Toyota s-au retras din cursă din cauza unor probleme mecanice şi a daunelor accidentale. Nissan-urile rămase și McLaren-urile învechite nu au reușit să se potrivească cu ritmul 911 GT1-urilor modernizate.

“GT1 avea un monococ din fibră de carbon și existau montate pentru prima dată într-o maşină de curse mecanisme de frânare cu discuri din fibră de carbon. Aceste măsuri au făcut posibilă reducerea greutății vehiculului cu aproximativ 10% față de anul precedent”, a mai explicat el.

Mașina ușoară de înaltă performanță nu a funcționat doar ca laborator de cercetare pe roți și drept un specialist în eficiența consumului de combustibil pe pista de curse de la Le Mans, ci a condus și la o dublă victorie. Ca o coincidență, anul 1998 în care Porsche a câştigat maratonul de 24 de ore a fost şi cel care a serbat a 50-a aniversare a mărcii.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/