image
Sursa foto: GettyImages

Clădirea One World Trade Center a fost lovită de fulger

Un fulger a lovit cl[direa One World Trade Center din New. Statele Unite sunt afectate puternic de uraganul Henri, ploaia abundentă din ultimele zile provocând numeroase pagube. Zeci de mii de americani au rămas fără electricitate.

Peste 100.000 de locuitori din nord-estul Statelor Unite au rămas fără electricitate duminică după trecerea uraganului Henri, retrogradat apoi în categoria furtunilor tropicale, potrivit unui site specializat, în timp ce preşedintele Joe Biden a lansat un apel la prudenţă din cauza riscurilor de inundaţii, informează AFP.

Peste 72.000 de persoane din statul Rhode Island, 30.000 din Connecticut şi 10.000 din Massachusetts au fost afectate de întreruperea alimentării cu electricitate în cursul zilei de duminică, potrivit site-ului poweroutage.us.

Duminică seara, furtuna genera vânturi cu viteze de până la 65 de kilometri pe oră, mai mici în raport cu viteza de 120 de kilometri pe oră înregistrată în ziua precedentă, pe mare.

"Este important să monitorizaţi situaţia şi să fiţi pregătiţi în casa voastră şi în cartierul vostru. Asiguraţi-vă că aveţi provizii pentru întreaga familie, inclusiv medicamentele necesare, alimente, apă şi radiouri cu baterii în cazul unor lungi pene de curent", a declarat spre sfârşitul după-amiezii preşedintele Joe Biden într-o conferinţă de presă, citat de digi24.ro.

Uraganul Henri, care a fost retrogradat duminică dimineaţă în categoria furtunilor tropicale de specialiştii de la NHC, ar trebui să se deplaseze cu viteze mai scăzute în orele următoare, sublinia acelaşi buletin meteorologic, potrivit căruia furtuna ar putea "să stagneze la graniţa dintre statele New York şi Connecticut în noaptea de duminică spre luni".

Deşi guvernatorului statului Rhode Island, Dan McKee, a afirmat că existau "inundaţii importante" în anumite zone, primele reacţii ale unora dintre localnici par să indice faptul că furtuna Henri nu a fost atât de distrugătoare precum se aşteptau meteorologii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: