Atenție unde vă duceți mașina la reparat: Mai mulți agenți economici, bănuiți că ar utiliza piese neconforme
Mai mulți agenți economici au fost luați de ochi de polițiști, bănuiți că ar repara ilegal mașini. Oamenii legii anunță că ofițerii INI au identificat mai multe persoane fizice și juridice care practicau activitatea ilegală de întreprinzător în domeniu prestării serviciilor de reparație/restaurare a casetelor de direcție la unitățile de transport rutier, contrar legislației în vigoare, iar pentru servicii obțineau un profit considerabil. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă să fie sancţionați cu o amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 240 la 300 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.
Foto: colaj

Polițiștii atenționează că în ultima perioadă, pe rețelele de socializare, a fost înregistrat un număr mare de anunțuri privind restaurarea acestui component al autovehiculului, „în marea majoritate a cazurilor fără efectuarea procedurii de evaluare a conformității sub formă de certificare”.

Acțiunile organelor de drept au fost inițiate după ce în țară au ajuns un număr mare de mașini, care erau într-o stare gravă de avariere și, prin restaurarea necalitativă a pieselor, pun în pericol participanții la trafic.

Poliția îndeamnă cetățenii să fie prudenți la restaurarea acestor casete de direcție și să solicite prestarea acestui serviciu doar de la specialiștii calificați cu eliberarea garanției, iar pentru siguranță se recomandă procurarea pieselor însoțite de acte de proveniență și certificate de conformitate.



Pub