Pînzari vine cu un mesaj din detenție: „În zilele următoare vor apărea pretinse bombe informaționale prin care se va dori diabolizarea mea”

Fostul șef al IGP Alexandru Pînzari avertizează că „în următoarele zile în anumite surse media vor apărea pretinse bombe informaționale prin care se va dori diabolizarea sa”. Informația ar urma să fie făcută publică pentru „a pregăti opinia publică de prelungirea cu încă 30 de zile” a mandatului său de arest. Precizările au fost făcute astăzi de către fostul ministru, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA
„Am decis să vin cu această postare, dat fiind o situație îngrijorătoare pe care o atestă mai mulți oameni apropiați mie. Din informațiile ce parvin, înțelegem că persoanele interesate în prelungirea termenului meu de detenție au pus la cale o nouă campanie de defăimare. Astfel, în zilele următoare, în anumite surse media vor apărea pretinse bombe informaționale prin care se va dori diabolizarea mea în continuare. Acest lucru va fi făcut pentru a pregăti opinia publică de prelungirea cu încă 30 de zile a termenului de detenție în cazul meu. Dat fiind această situație, vin cu un apel către opinia publică să nu se lase manipulată de campanii media dirijate din umbră de persoane cu interese obscure.

De asemenea, fac apel către jurnaliști și instituții media să nu admită atragerea lor în jocuri murdare care nu au nimic în comun cu informarea corectă a publicului larg. Reiterez și pe această cale poziția expusă anterior - sunt nevinovat, iar dosarul meu e unul cusut cu ață albă. Sunt sigur că mai devreme sau mai târziu adevărul va triumfa, iar persoanele care stau în spatele instrumentării acestui dosar vor fi pedepsite conform legii”, a scris fostul șef al IGP.

Fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari, a rămas în arest pentru continuarea investigațiilor. Curtea de Apel a respins recursul avocaților pe 9 august.

Fostul ministrul al Apărării, Alexandru Pînzari, a venit cu un comentariu, după ce a fost reținut în dosarul Direcției 5. Acesta susține că „ar fi bine să nu se grăbească nimeni să-l ardă pe rug”.

Partidul Democrat din Moldova a venit, anterior cu o reacție, după ce vicepreședintele PD Alexandru Pînzari a fost reținut în dosarul Direcției 5. Formațiunea a condamnat atacurile la adresa fostului ministru al Apărării și a solicitat „tuturor să nu se grăbească să îl judece”. În opinia democraților, „prin reținerea acestuia, unii dintre cei care ar fi trebuit până acum să lupte cu hoții și corupții încearcă astfel să se dea bine pe lângă noua putere”.

În cadrul aceluiași dosar au fost reținuți șeful Inspectoratului de Politie al mun. Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA.


Pub