Revenirea la școală îi va costa scump pe profesorii și angajații nevaccinați: Vor fi obligați să prezinte un test negativ la Covid, la fiecare 14 zile
Profesorii, cadrele nedidactice, dar și personalul auxiliar nevaccinat împotriva Covid-19 va trebui să prezinte un test negativ la Covid-19 o dată la 14 zile, testul fiind făcut din banii proprii. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, în contextul în care se apropie 1 septembrie.
Foto:

Astfel, CNESP recomandă instituțiilor de învățământ să atingă rata de vaccinare de 95%, până pe 1 octombrie. Până atunci, însă, angajații nevaccinați vor scoate bani din propriul buzunar pentru a achita un test la Covid, o dată la 14 zile.

Până a atingerea acestei rate de 95%, personalul didactic, nedidactic și cel auxiliar nevaccinat va efectua din surse proprii și prezenta o dată la 14 zile rezultatul unui test diagnostic la Covid. Se acceptă atât cele rapide și cele PCR. Nu se vor supune testării cei care prezintă certificat de vaccinare complet, cu orice tip de vaccin, sau concluzia medicală că persoana a suportat Covid în perioada cuprinsă în a 15-a zi și a 180-a zi sau 6 luni sau un alt act care confirmă că persoana are anticorpi care este valabil pentru 90 de zile, din ziua efectuării investigației”, a declarat Nemerenco.

Elevii și studenții revin în clase din 1 septembrie, cu prezența fizică.


Pub