(VIDEO) Toyota a deschis seria de victorii în noua clasă Hypercar de la Le Mans

TOYOTA GAZOO Racing a obținut o istorică și dramatică a patra victorie consecutivă la cursa de 24 de ore de la Le Mans şi deschide un nou capitol în istoria Campionatului Mondial de Anduranță devenind primii câștigători ai noii clase de top Hypercar.

Întreaga echipă a demonstrat un spirit curajos în a rezolva o problemă a sistemului de alimentare cu carburant. Aceasta a apărut la ambele maşini în a doua jumătate a cursei şi exista un risc mare ca ambele să o abandoneze.

 

Mike Conway, Kamui Kobayashi și José María López, în #7 GR010 HYBRID, au câștigat în cele din urmă a 89-a ediţie a Le Mans pentru prima dată după mai multe ratări anterioare, deşi fuseseră foarte aproape de istorie. Campionii Mondiali au început din pole position și au condus majoritatea cursei, completând 371 de tururi şi o distanţă totală de peste 5.000 de km.

La debutul noului GR010 HYBRID la Le Mans, câștigătorii de anul trecut – echipajul format din piloţii Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima și Brendon Hartley – au înregistrat un rezultat perfect pentru echipă (două tururi distanţă de lider), care a câștigat acum toate cele patru curse ale Campionatului Mondial de Rezistență FIA (WEC) din 2021 până acum.

Locul trei pe podium a fost completat de un echipaj al Alpine, care a finisat cu o diferenţă de patru tururi faţă de lider.

Conferinţa de presă de după cursă, cu impresiile piloţilor:

 

Cele mai tari momente şi incidentele cursei:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/