Coronavirusul revine printre lucrătorii medicali: Zece cazuri de îmbolnăviri noi

Irina Odobescu
23/08/2021
Foto: WHO

Zece lucrători medicali, doi medici, trei asistenți medicali și cinci muncitori auxiliari, au fost testați pozitiv în ultimele 24 de ore la coronavirusul de tip nou. Autorităţile sanitare au raportat, luni, 314 cazuri de noi infectărri cu COVID - 19, dintre care 85 la sută sunt din rândurile persoanelor nevaccinate.

Din numărul total al celor infectaţi, opt persoane au revenit de peste hotare: trei din Germania, două din Italia, căte una din Turcia, Franța, şi Ucraina. Luni au fost efectuate 3.979 teste, dintre care 1.616 – teste Rapid -Antigen.

Cele mai multe cazuri, sunt în Chișinău și regiunea din stânga Nistrului. Respectiv, au fost înregistrate 61 și 30 de cazuri noi de contaminare. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 264.746. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești sunt internate 533 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 26 în stare extrem de gravă.

Alte 206 persoane au fost vindecate. În total, 255.485 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu, cu forme ușoare și moderate de COVID-19, se află 1.814 persoane, iar 22.534 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Șase persoane, printre care și un bărbat de 48 de ani au decedat din cauza complicaţiilor provocate de infecție. Bilanțul deceselor a ajuns, luni, la 6.369 de cazuri.

Irina Odobescu
23/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii