VIDEO// Maia Sandu a explicat cum a fost angajata ruda sa la cabinetul premierului Gavriliță: „Nu eu am angajat-o și nici măcar nu am recomandat-o acolo”

Mădălin Necșuțu
23/08/2021
Captură foto Europa Liberă

Președintele Maia Sandu a explicat, într-un interviu difuzat luni de către postul Europa Liberă, cum anume a ajuns verișoara sa să ocupe poziția de purtător de cuvânt al premierului Natalia Gavriliță.

„Este firesc să facă știri, dar, mai ales de la presa care se consideră obiectivă, eu aștept ca lucrurile să fie prezentate corect. Jumătățile de adevăr sunt și ele manipulatoare și noi nu vrem să avem știri manipulatoare. Da, ea este rudă cu mine. Este asta conflict de interes? Nu este, pentru că nu eu am angajat-o și nici măcar nu am recomandat-o acolo”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a mai spus că pentru verișoara sa Anastasia Taburceanu, recent numită în acest post este mai degrabă un sacrificiu pe care îl face, din punct de vedere pecuniar, pentru a veni în această poziție.

„Doi: este acesta un beneficiu? Eu mai degrabă cred că este un sacrificiu, pentru că ea vine de la un salariu mai mare la un salariu mai mic, pentru că a fost rugată de dna prim-ministru să meargă s-o ajute în cabinet. Deci, lucrurile acestea trebuie toate prezentate, pentru că, altfel, se creează o imagine și nu este imaginea corectă. Trei: aș vrea ca presa să înțeleagă totuși ce înseamnă echipa de încredere și cabinetul unui ministru, al unui prim-ministru, al unui președinte, nu poți să angajezi în echipa de consilieri oameni pe care nu-i cunoști”, a explicat Maia Sandu.

Declarațiile sale vin în contextul în care presa a scris recent că numirea Anastasiei Taburceanu în funcția de purtător de cuvânt ar fi susceptibilă de posibil conflict de interese.

„Legea spune foarte clar ce înseamnă conflict de interese. Sunt 200.000 sau câți angajați la stat în tot felul de instituții publice, înseamnă asta că nimeni din rudele, nu știu, ale prim-ministrului nu au dreptul să lucreze la stat, în general sau în anumite proiecte care susțin instituțiile statului? Există o prevedere în lege care spune ce înseamnă conflict de interese. Conflict de interese este dacă este angajată în instituția mea, dacă este în subordonare directă, dacă există dovezi că eu am intervenit să fie angajat, dar răspunsul aici este foarte clar: omul vine de la un salariu mai mare la un salariu mai mic, deci nu poți să îl bănuiești de interes personal”, a declarat Maia Sandu.

Video credit: Europa Liberă

Mădălin Necșuțu
23/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii