fbpx

„Mimează combaterea corupţiei, după ce a eliberat toţi hoţii din puşcărie”. Litvinenco, despre propunerile Procuraturii privind reformarea justiției

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacție imediat după conferința de presă susținută de procurorul general, Alexandru Stoianoglo.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ministrului Justiției, declarațiile procurorului general sunt niște falsuri.

„Stoianoglo a găsit scuza pentru inactivitatea Procuraturii Generale de ani de zile – imunitatea funcţionarilor. Anume din cauza acesteia, procurorii nu ar fi putut prinde hoţi. Este un fals. Câte ridicări de imunitate au fost refuzate de Parlament? Corect. Zero”.

Totodată, acesta susține că corupția și inactivitatea organelor de acnhetă ar fi principalele cauze ale eșecului sistemului justiției.

„Incompetenţa, iresponsabilitatea şi corupţia au fost cauzele principale ale inactivităţii organelor de anchetă, decât imunitatea funcţionarilor. Noi nu suntem împotriva ridicării imunităţii pentru funcţionari, mai ales că avem și o inițiativă de modificare a Constituției în acest sens. Doar că nu legile prind hoţii, dar procurorii oneşti”.

De asemenea, Litvinenco afirmă că este târziu pentru reformări încât sistemul trebuie curățat.

„Acum Stoianoglo mimează activitate abundentă şi combaterea corupţiei, după ce a eliberat toţi hoţii din puşcărie. Vine cu propuneri de reformare a sistemului din interior, a citit – zice lumea – „cele 10 porunci ale lui Platon” despre reformarea procuraturii. Dar este târziu. Sistemul trebuie curăţat. Şi va fi curăţat. Pentru aceasta există voinţă politică şi un mandat puternic din partea oamenilor”

Amintim că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă susținută luni, 23 august, mai multe inițiative de reformare a sistemului justiției din Republica Moldova ale Procuraturii. Printre acestea se numără anularea imunității pentru toți funcționarii.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button