/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ O nouă pauză în dosarul ex-directorului CNA contra Parlamentului. Magistrații se vor pronunța în două săptămâni

23 august 2021, ora 21:24

O nouă ședință de judecată întreruptă în dosarul fostului director CNA, Bogdan Zumbreanu. Magistrații Judecătoriei Chișinău au luat o pauza de 2 săptămâni, pentru pronunțarea actului judecătoresc în dosarul civil în care Zumbreanu se judecă cu Parlamentul. Zumbreanu a declarat pentru TV8 că Legislativul l-ar fi demis ilegal din funcția de director general al Centrului Național Anticorupție și speră să obțină câștig de cauză, dar și salariul pentru doi ani, în care nu ar fi avut posibilitatea să activeze, suma pretinsă fiind de aproximativ 400 de mii de lei.

Deși la ședințele anterioare fostul director CNA a evitat jurnaliștii, astăzi, acesta a vorbit cu presa, înaiante să înceapă ședința de judecată.

BOGDAN ZUMBREANU, fost director CNA: „Declararea ca fiind ilegală hotărârea Parlamentului și banii salariul de absență forțată de la locul de muncă.”

Întrebat despre activitatea procurorilor și a ofițerilor CNA în ceea ce privește frauda bancară pe timpul când deținea funcția de director al Centrului Național Anticorupție, acesta a refuzat să comenteze.

BOGDAN ZUMBREANU, fost director CNA: „Nu mă întrebați de furtul miliardului. Procurorii și ofițerii CNA și-au făcut binte misiunea? Nu sunt eu cel care trebuie să dea aprecieri”

În același timp Zumbreanu a declarat că la moment nu deține funcții publice, însă nu exclude faptul că și-ar dori să revină în sistem.

BOGDAN ZUMBREANU, fost director CNA: 1- Unde activați acum? – Nu dețin funcții publice. – Doriți să vă întoarceți la CNA? – Nu am luat o decizie în acest sens.”

Bogdan Zumbreanu a fost demis din funcția de director al CNA pe 8 iunie cu votul noii majorități parlamentare PSRM-ACUM. Ulterior, acesta revenise în funcția sa anterioară de șef al Direcției Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție. Zumbreanu este colonel și și-a început activitatea în organele de drept în 2001, la Procuratura municipiului Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram