/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Părinții care-și duc copii la o grădiniță din Anenii Noi spun că li s-a cerut vaccinarea obligatorie. Ce spune administrația instituției

missing
23 august 2021, ora 21:34

Zvonurile despre vaccinarea obligatorie a devenit motiv de îngrijorare pentru părinții care-și duc copiii la grădinița Andrieș din orașul Anenii Noi. Aceștia s-au alertat, după ce autoritățile de la primăria din oraș au emis o dispoziție care prevede ca părinții trebuie să prezinte directorilor de instituții certificate de imunizare. Totuși, primarul și directoarea grădiniței vizate spun că scopul dispoziției este de a asigura prevenirea răspândirii infecției, iar copiii vor putea frecventa grădinița indiferent de faptul, dacă părinții lui sunt sau nu vaccinați.

Decizia luată de curând de către autoritățile locale din Anenii Noi îi nemulțumește pe părinți.

Iar această femeie spune că s-a vaccinat și nu-și face griji pentru alții.

O altă mamă, care ne-a rugat să-i păstrăm anonimatul, ne-a spus că educatoarea însăși le-ar fi spus părinților că nu-și vor putea aduce copiii la grădiniță, dacă nu vor prezenta un certificat de vaccinare.

Pe data de 21, educatoarea a trimis pe grupa noastră de pe viber ordinul emis de primar, precum că se vor admite doar copiii ai căror părinți sunt vaccinați. Eu chiar am întrebat-o, dacă am înțeles corect foaia ceea care ați trimis-o voi? Dacă noi nu suntem vaccinați, copilul nu are ce căuta la grădiniță? Mi-a zis că da, corect!

O reacție am reușit să obținem și de la educatoarea vizată în acest caz.

NATALIA COJOCARI, educatoare, grădinița Andrieș, Anenii Noi: Vă rog să-mi spuneți, unii părinți sunt nemulțumiți de faptul că li s-a cerut să prezinte acest certificat de vaccinare. Nu vor fi admiși copiii, care va fi situația în general? (MUSCA) Noi încă așteptăm ce va spune domnul primar după data de 25 august. Până când nu pot să vă spun nimic. Această dispoziție a fost adusă la cunoștința părinților.

Iar directoarea grădiniței Andrieș din Anenii Noi, Svetlana Zatic, ne-a spus că a participat și ea la ședința în care a fost aprobată dispoziția Comisiei Situații Excepționale a orașului, însă nu cunoaște din ce motiv a fost inclus și acest punct, prin care li se cere directorilor instituțiilor să evalueze rata de vaccinare a părinților. Totodată, aceasta dă asigurări că fiecare părinte își va putea aduce copilul la grădiniță fără a prezenta vreun certificat de vaccinare.

SVETLANA ZATIC, directoarea grădiniței Andrieș, Anenii Noi: „Cred că fiecare educator a vrut să-și facă o evaluare a părinților, să vadă care e situația vaccinării ca, venind copilul în grădiniță, să fie și el protejat. Nu sunt eu în drept ca manager de instituție să cer ca părintele să-mi prezinte: sunteți vaccinat sau nu. Chiar mă miră faptul respectiv sau chiar dispoziția respectivă. Mai trebuia un subpunct sau nu trebuia o propoziție scrisă, dar sunt manager care nu discut, dar execut.

În același timp, și primarul orașului Anenii Noi, Alexandru Mațarin a precizat că decizia adoptată de curând de autoritățile locale, nu presupune vaccinarea obligatorie a părinților.

În raionul Anenii Noi sunt trei grădinițe dintre care două în oraș și una – în satul Hîrbovățul Nou. Potrivit datelor Ministerului Educației, în acest an studiile vor fi organizate în funcție de situația pandemică din localitate, cu respectarea strictă a măsurilor impuse de autoritățile din sănătate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram