‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn lot de prune moldovenești - distrus de Rosselhoznadzor din cauza unui organism de...

Un lot de prune moldovenești – distrus de Rosselhoznadzor din cauza unui organism de carantină

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un lot de prune moldovenești de 5,75 de tone a fost distrus de către responsabilii Rosselhoznadzor după confirmarea prezenței organismului de carantină – molia orientală a fructelor Grapholita molesta în acestea.

Pe parcursul sezonului trecut de comercializare, peste 100 de tone de prune nu au ajuns pe piața rusă din același motiv.

„La data de 13 august 2021, Administrația Rosselhoznadzor pentru orașul Moscova, regiunile Moscova și Tula la un post de control fitosanitar situat la depozitul de depozitare temporară al OST-Terminal LLC în timpul controlului fitosanitar de carantină, la inspectarea unui lot de prune proaspete (origine – Republica Moldova) de 5,75 tone, a fost identificat un obiect de carantină pentru Federația Rusă – molia orientală (Grapholita molesta Busck.).

În conformitate cu legislația fitosanitară a Federației Ruse, produsele în care a fost depistat dăunătorul au fost distruse sub controlul specialiștilor Rosselhoznadzor”, se arată într-un comunicat al instituției.

În 2020, pe piața externă au fost livrate aproximativ 47 de mii de tone de prune, peste jumătate ajungând pe piața UE, iar restul în Federația Rusă.

Amintim că, în 2020 Republica Moldova a primit o avertizare în acest sens, fiind solicitat controlul mai riguros a loturilor de prune exportate din partea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›