Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Şapte persoane şi-au pierdut viaţa…

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în îmbulzeala și haosul ce înconjoară aeroportul din Kabul. Imaginile filmate de jurnaliștii străini arată disperarea afganilor de a părăsi țara

Sursa foto: SkyNews

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în îmbulzeala și haosul care înconjoară aeroportul din Kabul (Afganistan), a anunţat duminică Ministerul britanic al Apărării, citat de Reuters și SkyNews.

Zeci de mii de persoane încearcă cu disperare să fugă din Afganistan după preluarea puterii de către talibani.

„Gândurile noastre sincere se îndreaptă spre familiile celor şapte civili afgani care din păcate au murit în mulţimea din Kabul. Condiţiile din teren rămân extrem de complicate, dar noi facem tot ce putem pentru a gestiona situaţia cât de sigur cu putinţă”, se precizează în comunicatul ministerului britanic.

Imaginile video surprinse de jurnaliștii străini în preajma aeroportului „Hamid Karzai” din Kabul arată disperarea și condițiile extreme în care se află mulțimea adunată acolo cu speranța de a părăsi țara.

Imaginile video video publicate de SkyNews, disponibile AICI și AICI, vă pot afecta emoțional.

După ce gruparea Taliban a preluat controlul asupra Afganistanului, ca urmare a retragerii militare a SUA și NATO din această țară, zeci de mii de civili încearcă să părăsească țara de frica represiunilor talibanilor. Oamenii au venit în număr mare în jurul aeroportului internațional din Kabul, a cărui securitate încă este asigurată de militari NATO, cu speranța că vor urca în avioanele care părăsesc Afganistanul.