/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ După cinci luni de nervi și ambuteiaje, strada Ion Creangă a fost redeschisă pentru circulație, doar că în regim de testare

missing
22 august 2021, ora 20:22

După cinci luni de nervi și ambutejaie infernale, oamenii pot din nou circula pe strada Ion Creangă, din sectorul Buiucani, aflată până acum în reparație. Deși încă nu este gata în totalitate, municipalitatea a redeschis-o astăzi, în regim de testare. Pe stradă a fost așternut stratul de asfalt, însă lipsesc marcajele rutiere, iar muncitorii încă și-au lăsat uneltele și autospecialele pe trotuare. Semn că mai este de lucru. Șoferii pe care i-am întâlnit ne-au spus că sunt bucuroși că strada a fost redeschisă, iar astfel chinul lor va lua sfârșit.

“Chiar dacă ieri a fost așternut ultimul strat de asfalt pe strada Creangă, aceasta rămâne oricum șantier de lucru. Potrivit primarului capitalei Ion Ceban, în continuare aici va fi aplicat marcajul temporar cu benzi dedicate pentru transportul public în regim de testare, iar restul lucrărilor care nu ar împiedica circulația rutieră, contractul fiind până în martie 2022”.

De asemenea, autoritățile muncipale anunță că vor mai fi efectuate lucrări, inclusiv pe carosabil. Starea acestuia va fi monitorizată de către antreprenor și specialiștii direcției responsabile din cadrul primăriei capitalei. Primii șoferi, care au testat strada de după redeschidere, au apreciat că pot din nou circula pe aici.

Au fost nerăbdători să se redeschidă circulația pe această stradă și pietonii. Unii speră ca reparația să fie rezistentă ca să se poată bucura de calitatea străzii pentru un timp cât mai îndelungat.

„Mult mai bine decât a fost, neted, cum trebuie. Dacă, cu timpul, vor fi reparate toate străzile, Chișinăul va arăta mai bine”.

În continuare, în această zonă vor fi reparate accesele în curțile blocurilor și urmează să fie amenajat spațiul verde. La primăvară, va fi construită și parcarea din preajma parcului Dendrariu. Strada Ion Creangă urmează să devină pe deplin funcțională începând cu data de 1 septembrie. Aceasta a intrat în reparație în prima a lunii martie. În tot acest timp, cei care locuiesc în zonă s-a plâns pe ambuteiaje infernale și de organizarea haotică a transportului public, care își schimba itineralele, din cauza lucrărilor. În cadrul procesului de reparație, au fost schimbate rețelele subterane, au fost evacuate gheretele și au fost amenajate trotuarele. Reparația străzii Ion Creangă a fost estimată la 70 de milioane de lei. Artera, una importantă pentru sectorul Buiucani, are o lungime de 2 km şi nu a fost reparată de 30 de ani. O încercare de a o repara a mai existat și în 2018, dar lucrările nu au fost duse la bun sfârșit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram