Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O sportivă poloneză și-a scos…

O sportivă poloneză și-a scos la licitație medalia olimpică pentru a plăti tratamentul unui copil bolnav

AP Photo/Martin Meissner

Sportiva poloneză Maria Andrejczyk, câștigătoarea unei medalii de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a decis să vândă medalia la licitație și să doneze încasările pentru tratamentul unui copil care suferă de un viciu cardiac grav.

Medalia a fost cumpărată de un lanț local de magazine alimentare, dar distincția rămâne în posesia sportivei, scrie publicația poloneză wprost.pl, citată de hromadske.ua.

După revenirea de la Jocurile Olimpice, atleta poloneză a anunțat că vrea să doneze valoarea medaliei, scoțând-o la licitație. Andrejczyk a decis să doneze banii pentru tratamentul lui Miłosz, un băiețel din Silezia, care are un viciu cardiac grav, necesitând o intervenție chirurgicală de urgență.

Medaliata olimpică a informat pe 16 august că medalia a fost câștigată de compania Żabka. „Împreună, am adunat peste jumătate de milion de zloți pentru Miłosz”, a spus ea, subliniind că a încheiat licitația, astfel încât băiatul să primească banii cât mai curând posibil și să poată zbura în Statele Unite pentru operație.

„Am fost foarte emoționați de gestul extrem de frumos și nobil al olimpicei noastre, așa că am decis să sprijinim strângerea de fonduri pentru Miłosz. Am decis că medalia obținută la Tokyo să rămână la Maria!”, au scris, pe Twitter, reprezentanții lanțului de magazine „Żabka”.

Maria Andrejczyk (25 de ani) a ocupat locul doi în finala olimpică de aruncare a suliței (javelinei), obținând prima medalie olimpică din carieră.