Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Peste 20 de tone…

VIDEO Peste 20 de tone de șine de cale ferată, cu valoarea estimativă de un milion de lei, au fost depistate pe teritoriul unei întreprinderi din orașul Briceni

Peste 20 de tone de șine uzate de cale ferată, care valorează peste un milion de lei, au fost depistate de oamenii legii pe teritoriul unei întreprinderi din orașul Briceni. Cei care depozitase tonele de metal nu au putut prezenta acte privind proveniența șinelor. Poliția bănuiește că șinele au fost furate de la Î.S. „Calea ferată a Moldovei”.

Potrivit unui comunicat al poliției, ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații au identificat și documentat un agent economic care comercializa pe rețelele de socializare șine de cale ferată uzate ce ar aparține căii ferate din Republica Moldova.

Astfel, urmare a acțiunilor de constatare efectuate în orașul Briceni, a fost stabilit că pe teritoriul imobilului unei întreprinderi erau depozitate şi expuse comercializării peste 20 de tone de șine uzate de cale ferată, de diferite dimensiuni, nefiind prezentate acte ce ar atesta originea sau provenienţa acestora.

Valoare bunurilor ridicate se estimează la peste 1 000 000 lei, mai comunică poliția.    

Agentul economic urmează a fi cercetat conform art.191 Cod Penal al RM – Delapidarea averii străine.