Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Campanie de colectare de fonduri…

Campanie de colectare de fonduri pentru construcția primului bazin din R. Moldova destinat persoanelor cu nevoi speciale

Organizația de caritate MAD-Aid, care a construit mai multe facilități în nordul R. Moldova și oferă servicii utile pentru copii si tineri cu nevoi speciale, a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru finalizarea construcției primei piscine din R. Moldova adaptate persoanelor cu nevoie speciale. Pentru finalizarea lucrărilor mai este nevoie de aproximativ 30 de mii de euro. Donațiile pot fi făcute accesând ACEST LINK.

„În 2019 am început sa construim o piscină. Nu una obișnuită, ci o piscină complexă, special adaptată pentru hidroterapie. Am primit un sprijin generos pentru acest proiect, de la Fundația Soros Moldova, din finanțele Uniunii Europene, de la Consiliul Raional Râșcani, Caritate.md, Excel Manufacturing, Primăria Râșcani, Cornelius UK și multe companii și oameni cu suflet mare din întreaga lume.

Dar apoi ne-am încâlcit în vechea mentalitate sovietică din Moldova – „Eu știu mai bine”, a companiei care a câștigat inițial licitația și a responsabilului tehnic neresponsabil. Ne-a luat mult timp să recuperăm, să ne re-ajustăm și acum suntem pregătiți să finalizăm acest proiect benefic.

Pentru finalizarea lucrărilor de construcție a bazinului ar mai fi nevoie de cel puțin 30 de mii de euro

Dar mai avem urgent nevoie de 26 700 de lire sterline ca să ducem la bun sfârșit proiectul. COVID-19 nu a oprit dizabilitatea, nici nevoia de tratamente, nici disperarea părinților. Un program precum Bazinul Phoenix va fi folosit pentru mai mulți ani. Peste 400 de copii în fiecare an pot beneficia de tratamente de hidroterapie.

Și comunitatea va beneficia. Punerea la dispoziție a piscinei pentru înot nu numai că va îmbunătăți multe vieți, ci va contribui, de asemenea, la asigurarea sustenabilității serviciului. Generozitatea ta va contribui la o transformare reală în viața copiilor cu nevoi speciale”, se spune în mesajul MAD-Aid.

MAD-Aid a construit un centru de zi în orașul Râșcani și oferă tratamente de intervenție timpurie.