Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   În Azerbaidjan profesorii nevaccinați s-ar…

În Azerbaidjan profesorii nevaccinați s-ar putea să nu aibă voie să intre în clase

Material de pe Meydan TV

În Azerbaidjan este posibil ca profesorilor nevaccinați să nu li se permită accesul în clase, a declarat Jasarat Valekhov, șeful Departamentului de Relații cu Publicul al Ministerului Educației.

Potrivit acestuia, până în prezent, aproximativ 138 de mii de persoane din 220 de mii de profesori au fost vaccinate împotriva coronavirusului cu două doze de vaccin. Aproximativ 60 de mii de angajați ai școlilor nu au fost vaccinați deloc. Din acest număr, doar 16 500 de persoane au un certificat de imunitate, restul de 42 de mii de persoane au refuzat vaccinarea din diverse motive.

„Profesorii vaccinați au posibilitatea de a avea mai multe ore. Credem că numărul profesorilor vaccinați va crește în următoarele 20-25 de zile”, a declarat șeful departamentului.

Anterior Valekhov a spus că Ministerul nu a emis instrucțiuni pentru a forța părinții să se vaccineze. Cu toate acestea, începerea noului an școlar va depinde de numărul de profesori și părinți vaccinați.

Mass-media locală raportează, de asemenea, că în școli sunt colectate liste cu părinții vaccinați împotriva coronavirusului și există posibilitatea de a interzice participarea la lecții a copiilor ai căror părinți nu sunt vaccinați.

Ilustrație de Meydan TV