image
Sursa foto: Parlament.md

Dumitru Alaiba: „Stoianoglo nu ne desconsideră pe noi, deputații, el desconsideră cetățenii cărora le datorează explicații”

Procurorul general Alexandru Stoianoglo, prin refuzul său, de a se prezenta azi în Parlament unde urma să fie organizate audieri privind progresul acțiunilor în procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar, a demonstrat că desconsideră, nu deputații, ci cetățenii cărora le datorează explicații, remarcă deputatul PAS, Dumitru Alaiba într-o postare pe facebook.

„Procurorul General Alexandru Stoianoglo,ar trebui să fie azi în Parlament, să le vorbească cetățenilor despre progresul investigării furtului bancar. Dar a refuzat. Și avem o situație stranie de tot. Pe de o parte, Alexandru Stoianoglo, cel care are datoria să pedepsească hoții miliardului, a refuzat azi să fie audiat în parlament. Pe de altă parte, Ilan Șor, despre implicarea directă a căruia în furtul bancar există dovezi irefutabile, dorește să fie audiat, tot azi. Prin video conferință, desigur. Refuzând de a veni azi în parlament, Stoianoglo nu ne desconsideră pe noi, deputații. El desconsideră cetățenii acestei țări, cărora le datorează explicații”, a menționat Dumitru Alaiba.

Amintim că că procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat de ieri că nu se va prezenta în Parlament. „Voi proceda conform legii. Parlamentul sau legea nu prevede audierea procurorului general în cadrul Parlamentului”, a declarat Alexandr Stoianoglo în cadrul unei conferințe de presă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: