image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Igor Grosu, la ședința Parlamentului: „Următorul vorbitor înscris este Ilan Șor... poate eu nu l-am observat”

Deputatul Ilan Șor, care e fugit din țară deja de doi ani, a fost înregistrat în calitate de vorbitor în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Șor a fost înregistrat pentru luări de cuvânt în timpul dezbaterilor la proiectul de hotărâre privind progresul acțiunilor în procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar.

„Următorul vorbitor este Ilan Șor... poate eu nu l-am observat”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Într-adevăr domnul Ilan Șor este înscris pentru laure de cuvânt. Am depus ieri o solcitare oficială ca să fie organizată posibiliateta pentru o videoconverință”, a explicat Marina Tauber.

„Am văzut această chemare și publică și scrisă. În conformitate cu legea, deputatul e obligat să respecte Constituția, iar participarea la ședințele plenare și cele ale comisiilor este obligatorie. Dacă nu se poate prezenta din motive întemeiate este obligat să aducă la cunoștința Biroului Permanent motivele absenței sale”, a menționat Igor Grosu.

Precizăm că, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor declară că este singurul deținător de informații despre ceea ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, și „cum poate fi soluționată problema privind recuperarea banilor” din jaful bancar, doar că nimeni nu vrea să-l asculte.

Noutăţile partenerilor

comentarii: