image
Sursa foto: partidulsor.md

Dosarul Șor, strămutat la Curtea de Apel Chișinău; Care este motivul // DOC

Dosarul Ilan Șor a fost strămutat de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău, la cererea avocatului lui Șor. Decizia a fost luată astăzi, de magistrații Curții Supreme de Justiție. În argumentarea sa, avocatul lui Șor a declarat că necesitatea strămutării cauzei este dictată de faptul că există „suspiciuni colective de imparțialitate a magistraților de la Cahul în virtutea unor circumstanțe expuse în public, prin intermediul mass-media, care au atras atenția asupra unor evenimente care au și creat aparențe de lipsă de independență a tuturor judecătorilor instanței vizate”.

„Invocând derularea în speță a unor evenimente defavorabile imaginii de independență a instanței (secvențele video cu implicarea judecătorului-raportor la caz și a avocatului apărării, intervențiile scrise ale președintelui instanței după înlocuirea judecătorului-raportor), precum și comentariile și declarațiile demnitarilor de rang înalt, avocatul consideră că acestea au creat opiniei publice largi o aparență de afectare a independenței Curții de Apel Cahul la soluționarea cauzei, de aceea a solicitat strămutarea cauzei de la Curtea de Apel Cahul la o instanță egală în grad”, se spune în decizia CSJ.

Astfel, judecătorii CSJ au admis cererea avocatului lui Șor.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat la şapte ani de închisoare încă în 2017, de prima instanță, pentru implicarea în furtul din sistemul bancar. Sentința a fost atacată în instanța de apel. În februarie 2018, dosarul de condamnare a fost transferat la Curtea de Apel Cahul. De atunci au fost convocate zeci de ședințe de judecată, majoritatea dintre ele fiind amânate din diferite motive. Liderul Partidului „ȘOR” este fugar, fiind anunțat în căutare internațională la 30 iulie 2019.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: